Грудне молоко можна розморожувати в холодильнику, зазвичай це займає близько 12:00.
Можна, можливо дістати молоко з морозильника, помістити в холодильник і використовувати протягом 24 годин після переміщення в холодильник. Можна, можливо використовувати залишки розмороженого молока протягом 4 годин з моменту розморожування.
Розморожування молока здійснюється трьома способами: у холодильній камері при температурі 3-8 градусів протягом 1-2 діб; за кімнатної температури; шляхом підігріву на мінімальному вогні на водяній бані.
- у підігрівачі для пляшечок з функцією розморожування (Безпечніший спосіб порівняно з розморожуванням у мікрохвильовій печі, яка нерівномірно нагріває молоко);
- у холодильнику, де воно розморозиться природно протягом 12 годин;
- під струменем теплої проточної води;
- на водяній бані.