Чим відрізняється філе від Антрекоту?

АНТРЕКОТ (RIB EYE): У ВІДМІННІСТЬ ВІД ФІЛІ, ЖИРОВИЙ ПРОСЛУЙКА ЙДЕ НЕ ПО КРАЮ СТЕЙКА, А В СЕРЕДИНІ, ТОМУ ПРИ ОБЖАРКУ РОЗПОДІЛЯЄТЬСЯ РІВНОМІРНО. ТАКЕ М'ЯСО МАЄ ДУЖЕ ВИРАЖЕНИЙ СМАК, Воно соковите, цікаве, але ще достатньо м'яке.

Антрекот (від фр. entre – "між" і côte – "ребро", також "товстий край" і "рибай") у класичній французькій кухні – добірний відріз волов'яного м'яса між ребрами та хребтом (entre les côtes) товщиною 4-6 см і вагою 350-550 грам.

Різниця між антрекотом і стейком Головне відмінність – В особливостях м'ясного шматка. Для стейка віддають перевагу вирізці з тушки молодого бичка, вирощеного за особливими правилами. Вона вирізується поперек волокон, тому має цікаві смакові якості. Для антрекота підходить частина м'яса на реберній кістці.

Він же – тендерлойн чи вирізка. Самий ніжний, невеликий і цінний висівок зі слабко вираженим смаком м'яса і без жиру.

Оцініть статтю