Скільки часу потрібно для опари?

Час бродіння рідкої опари становить 3,5 – 4,5 години при кімнатній температурі.

Перемішайте все до однорідності (за консистенцією має вийти як густа сметана) і поставте в тепле місце на 30 хвилин. Я вмикаю мультиварку в режим "Мультиповар" на 35 градусів і закриваю кришку. Через пів години опара трохи збільшилася обсягом, з'явилися бульбашки.

Готовність опари можна визначити візуально: акуратно розсуньте поверхню опари руками убік. У готовій опарі помітна рівномірна сітка – губчаста структура. Нахиліться та обережно вдихніть аромат. У готовій опарі можна відчути досить різкий кисломолочний запах.

Якщо опара не підходить через прострочену продукцію, то доведеться замішувати заново і додавати нову порцію. Спосіб приготування залежить від типу дріжджів. Сухі треба змішати з борошном у консистенції, що вказана на упаковці. Пресовані треба розчиняти у воді чи молоці, додаючи при цьому цукор.

Оцініть статтю