ГРАНАТ ЗНИЖУЄ РІВЕНЬ ЦУКРУ В КРОВІ Ця його властивість робить його особливо цінним фруктом для діабетиків та людей, схильних до різких стрибків рівня цукру в крові.
Тема 3. Харчування при цукровому діабеті. Загальні принципи.
Продукт | Кількість на 1 ХЕ |
---|---|
Картопляне пюре | 2 ст. без гірки |
Абрикоси, сливи | 2-3 штуки |
Апельсин, гранат | 1 штука, середній |
Банан, хурма | 1/2 штуки, середній |
Фрукти:
- яблука (ГІ 30-40);
- апельсини (ГІ 35);
- груші (ГІ 34);
- персики (ГІ 30);
- сливи (ГІ 22);
- абрикоси (ГІ 20).
Oct 25, 2022
Найбільш корисними вважаються аґрус, ананаси, кавуни, авокадо, брусниця, персики, лимони, чорні ягоди (особливо чорниця), черешня, грейпфрути, груші, яблука, ожина, малина, мандарини, диня, абрикоси, папайя, апельсин червона), суниця, полуниця, вишня, журавлина.