Що це за білий наліт на шоколаді?

Шоколад з білим нальотом може виглядати не надто естетично, але свої смакові властивості він при цьому не втрачає. Такий шоколад відмінно підійде для використання у випічці. Наприклад, приготування шоколадного печива. Його можна їсти і просто так: ніякої різниці у смаку між побілілим шоколадом і звичайним немає.

У промислових технологіях у шоколад як підсолоджувач додають білий синтетичний цукор. При тривалому зберіганні, особливо в сухих жарких приміщеннях магазинів, волога на поверхні шоколаду випаровується і розчинені в ній цукру залишаються у вигляді білого нальоту.

Цвіль на плитці шоколаду з'являється рідко, причини утворення – порушення процесу виробництва чи зберігання – за підвищеної температури і особливо високої вологості. Є такий продукт не можна, навіть якщо видалити пляму – грибниця проникає всередину плитки і отруює її, навіть якщо на вигляд шоколад виглядає їстівним.

Оцініть статтю