Скільки часу сушити рибу на балконі?

У середньому на свіжому повітрі риба сушиться близько тижняЯкщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні.

Велика обла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб. Вихід готової продукції становить 45%.

Нічого складного. Вішаєш рибу після засолення (хто як солить, в даному випадку це неважливо) на балконі. Чим міцніший мороз, тим краще. За температури не менше -10 риба висить тиждень – два.

Коли сушите рибу в електросушарці її не потрібно так довго маринувати, достатньо потримати її в холодильнику в маринаді 6-7 годин, і сушити протягом 7-8 годин. У промисловості використовують вищі температури при сушінні 60-80 градусів, але риба попередньо проходить додаткову обробку.

Оцініть статтю