Скільки разів на тиждень можна їсти гриби?

Дієтологи радять їсти гриби не частіше двох разів на тиждень. А також рекомендують з обережністю вживати їх у їжу вагітним і жінкам, що годують, дітям молодшого віку і людям похилого віку, людям з панкреатитом і холециститом.

Без шкоди здоров'ю за день можна з'їдати приблизно 120-150 грамів грибів. Якщо немає захворювань, що обмежують їх вживання, то гриби можна їсти щодня без шкоди здоров'ю.

До них відносяться гастрити, виразки, хвороби шлунково-кишкового тракту, а також проблеми з нирками та печінкою. Гриби містять у собі речовину хітин, який важко засвоюється організмом. Тому зловживати ними не варто, як і з будь-якими продуктами, слід знати міру.

Гриби містять багато корисних речовин Головна користь грибів залежить від їх збалансованому складі, у яких зібрані майже всі необхідні для організму мікроелементи: 18 амінокислот, органічні та жирні кислоти, вітаміни (А, В, PP, Е та D).

Оцініть статтю