Які сири відносяться до Рассольних?

До розсольних сирів відносяться бринза, сулугуні, адигейський сир, чечил, фета та інші. Деякі розсільні сири є традиційними для Кавказу та Закавказзя.

Розсільні сири дозрівають у розсолі, А точніше – в розчині кухонної солі. До них відносяться: сулугуні, чанах, бринза, фета, моцарелла, проволоне та інші.

Розсільні сири – Популярний інгредієнт для різних страв. Вони збагачують їх смак, роблять його більш насиченим та приємним. Такі сири особливо часто додають у м'ясні страви, вони смачні запеченими на грилі, чудово поєднуються з червоними винами, гарні для перекушування (не викликають ожиріння).

Моцарелу готують шляхом заквашування молока термофільною молочнокислою культурою, додають сичужний фермент, після чого суміш нагрівають до відділення сироватки. Утворену еластичну основу для сиру вимішують до отримання пружної маси, скочують кульки і поміщають у холодний розсіл.

Оцініть статтю