Чи можна їсти зефір при цукровому діабеті?

Зефір виготовлений на основі мальтиту – нового для Білорусі підсолоджувача. Мальтит має низький глікемічний індекс та знижену калорійність. Також зефір збагачений пробіотиком олігофруктозою, яка сприяє зниженню рівня глюкози в крові, що також важливо для харчування хворих на цукровий діабет.

Для людей з діабетом випускаються спеціальні цукерки та морозиво на фруктозі, торти, печиво та тістечка без цукру з мінімальною кількістю тваринних жирів. Серед корисних при діабеті солодощів насамперед варто відзначити злакові батончики, зефір та пастилу на основі фруктів, гіркий шоколад.

Як десерти можна, можливо дозволяти собі несолодкі фрукти та спеціальні кондитерські вироби з цукрозамінниками. Для приготування солодких страв у домашніх умовах дієтологи рекомендують використовувати підсолоджувачі: стевію, ксиліт, сорбіт, фруктозу. З яблук видалити серцевину.

Оцініть статтю