Чи можна їсти зелені банани сирими?

Бана́ни – плоди трав'янистої рослини роду Банан, які вживають у їжу. У зелених бананах менше цукру, калорій та антиоксидантів, ніж у стиглих, зате більше вітаміну C та калію. З незрілих плодів готують борошно, їх варять і смажать, подають як гарнір.

Як змусити дозріти зелені банани

  1. Загорніть плоди в паперовий пакет (підійде просто папір і навіть газета) і залиште на 1-2 дні. Так фрукти дихають і не сохнуть при цьому. …
  2. Покладіть банани на кілька хвилин у розігріту духовку. Вони миттєво дозріють.
  3. Читай також: 10 причин є банани кожен день

Незрілі банани містять багато крохмалю, що є джерелом енергії. У них практично немає фруктози та глюкози, вони багаті на клітковину і сприяють здоров'ю кишкової флори. У незрілому банані втричі більше калію, що відповідає за здоров'я нервової системи, роботу серця та регулювання тиску, зростання м'язів.

Оцініть статтю