Чи можна пити відвар шипшини щодня?

Важливо пам'ятати, що в 15 ягідках шипшини міститься добова норма вітаміну С і перевищувати її не варто. Тому, з метою профілактики достатньо вживати по півсклянки відвару 3 рази на день, якщо лікарем не рекомендовано інше.

Фахівці рекомендують приймати не більше 80 мілілітрів настоянки тричі на день. Через велику кількість вітамінів і мікроелементів прийом слід здійснювати програмами по два тижні, а потім влаштовувати перерву.

Завдяки багатому вмісту лікопіну, вітамінів A, B, E, K, магнію, заліза та інших корисних мінералів, чай з шипшиною підвищує опірність організму і благотворно впливає на нервову систему, забезпечуючи регенерацію клітин.

Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.

Оцініть статтю