Чи можна варити макарони у холодній воді?

Італійські кухарі часто попередньо замочують макарони у холодній воді, перш ніж почати їх варити. Саме так, судячи з досвіду кулінарів, вони домагаються того, щоб паста не злипалася.

По-друге, локшина втрачає свою трохи клейку крохмальну плівку, яка утворюється на поверхні під час приготування і яка є виключно необхідною. Адже саме завдяки крохмалю соус зможе «пристати» до пасти і створити ту саму неповторну гостроту.

Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин. Відкиньте макарони на друшляк і промийте гарячою проточною водою. Не варто промивати їх холодною водою – через перепад температури вони швидко злипнуться.

Воду для варіння макарон беріть чисту. Бажано фільтровану, а краще бутильовану. Макаронні вироби при варінні вбирають у собі 30% рідини. Тому краще, щоб вони ввібрали в себе чисту воду.

Оцініть статтю