Чи можна замінити винний оцет бальзамічним?

Ні! Бальзамічний оцет та червоний винний оцет – різні речі. Червоний винний оцет виготовляється із червоного вина, а бальзамічний оцет – із винограду.

Відмінність бальзамічного оцту від винного полягає в наступному: перший одержують із виноградного сусла (пресованого соку, настояного на шкірці), увареного до 30% початкового об'єму, а винний оцет – Це продукт подальшого зброджування вина.

По-четверте, винний оцет може бути замінений виноградним, яблучним чи будь-яким іншим соком. Однак взяти його потрібно в 2 рази більше, ніж оцту та додати приправи для посилення смаку. Цей спосіб підходить лише для додавання до страв.

Бальзамічний оцет можна також замінити винним. А якщо ви хочете трохи наблизитись до оригінального смаку бальзамічного оцтуспробуйте наполягти винний оцет на травах та спеціях. Це надасть йому більш витончений смак та аромат.

Оцініть статтю