Чим камамбер від брі?

Під час виготовлення сиру Камамбер молочнокислі культури вводяться п'ять разів, за рахунок чого готовий сир має ніжний грибний смак та запах. У Брі подібні культури додаються один раз, тому він м'якший, солонуватий на смак і має легкий аромат нашатирю.

До складу обох сирів входить коров'яче молоко, закваска, ферменти та сіль. камамбер також додають знежирене молоко, Брі – Вершки. Під час приготування камамбера культурні закваски вводяться п'ять разів, а під час готування Брі – Тільки один раз, тому смак Брі повинен відрізнятися: він ніжніший і вершковий.

Та й смак цих сирів відрізняється і знавці справжніх французьких сирів навіть із зав'язаними очима відрізнять один сир від іншого. Сир Брі до смаку дуже сподобався. Він звичайно ж відрізняється від м'якшого і тягучого Камамбера. Цей сир досить щільний, вершковий зі своїм незабутнім смаком.

Оцініть статтю