Чим небезпечний Прострочений сир?

Сир Більшість видів сиру непогано зберігаються і після закінчення термінів придатності. У твердих сирах як пармезан дуже мало вологи, тому зростання бактерій там утруднений. За словами дієтолога Софії Нортон, деякі сири можуть покритися синьо-зеленою або білою пліснявою, але це не говорить про те, що сир потрібно викидати.

Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрена, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який відразливий «аромат» – привід утилізувати сир.

Щоб швидко відновити продукт і зробити ніжним і молочним, достатньо на 1:00 завантажити його в ємність з молоком, після чого можна використовувати за призначенням. Однак не всі сири розм'якають, просто полежавши у молоці. Якщо цього не сталося, молоко треба підігріти, потім знову покласти сир.

Оцініть статтю