Чим заправляють салати та вінегрети?

Заправляють вінегрети рослинною олією або збитою сумішшю винного або яблучного оцту та олії. Салати із зелені та овочів можна подавати як самостійні гарніри до м'ясних та рибних страв.

Заправляють салати гострими, пряними, кисло-солодкими заправками, а також майонезом, сметаною, до якої додають гострі соєві соуси та ароматичні речовини. Смак салатів залежить не тільки від смаку основних продуктів, що входять до складу салату, а й від заправки.

Заправляти салати та вінегрети слід безпосередньо перед відпусткою, щоб смак та його зовнішній вигляд не погіршувалися. Перемішувати продукти слід обережно, щоб вони не м'ялися.

Для оформлення салатів використовують листя салату, зелень петрушки та селери, продукти, що входять до складу салату і мають яскраве забарвлення: помідори, огірки, редис і т. д. при оформленні салатів Необхідно повніше показати входять у яких основні продукти.

Оцініть статтю