Чому безе стає липким?

Якщо яйця довго лежали, у них міститься більше води та менше альбуміну. Особливо якщо вони були підморожені, а потім відтанули. Через цей меренг може липнути.27 Mar 2021

М'яке безе всередині – це насамперед недотримання пропорцій, так що на 100 гр білка ми повинні взяти 200 грам цукрової пудри (1:2). Щоб білки краще збивалися можна зовсім трохи додати лимонної кислоти (пару щіпок) або пару крапель лимонного соку.

За поступового підвищення температури білкова маса осяде. Безе не випікається, а висушується за 90-100 ОС. Якщо температура вища, то коли зовні з'явиться гарна скоринка, усередині безе залишиться як жуйка.

Чому меренга мокне та липне після випічки? Всі кондитери, до яких ми звернулися за порадою, в один голос відповіли, що це відбувається через недостатньо довге сушіння. Також це можливо за вологої погоди: навіть добре просушені дрібнички через деякий час почнуть вбирати вологу.

Оцініть статтю