Чому хлорування води є небезпечним для споживачів?

Серед населення, що споживає хлоровану питну воду, були виявлені випадки раку стравоходу, прямої кишки, молочної залози, гортані, захворювання печінки. Тому що при взаємодії хлору з органічними речовинами, що знаходяться в воді, утворюються хімічні речовини

Наукові дослідження вказують, що із споживанням хлорованої води у багатьох випадках пов'язане збільшення сечового міхура та виникнення ректального раку. Наголошують навіть, що пов'язані з хлором токсини можуть бути «найважливішими екологічними канцерогенними речовинами, що викликають ракові пухлини».

Недоліки хлорування питний води

  • Реагенти вирізняються високою корозійною активністю.
  • Існує ризик утворення хлороформу та інших небезпечних для організму людини сполук. …
  • Не варто забувати і про витоки, які також несуть потенційну небезпеку здоров'ю людини.
Оцініть статтю