Кого їдять білки?

У південних районах, де ростуть дубові ліси з підліском із ліщини, харчується жолудями та лісовими горіхами. Крім того, білка споживає гриби (особливо олень трюфель), нирки та пагони дерев, ягоди, бульби та кореневища, лишайники, трав'янисті рослини..

Люди їдять білок протягом тисячоліть. Їхнє м'ясо було основним джерелом тварини білка для корінних мешканців Північної Америки І досі в американській кухні є страва, яка називається Brunswick stew (рагу по-брансуїнськи).

Білок – Основний енергокомпонент для людського організму. Саме він допомагає формувати клітини та тканини, а також підтримує в нормі роботу імунної системи та обмінні процеси в організмі. Для нормальної життєдіяльності людині необхідно споживати за добу від 0,8 до 2 г білка на 1 кг ваги.

Крім горіхів, білкам можна:

  • Пшеничний хліб;
  • Насіння соняшнику;
  • Морква;
  • Капусту;
  • Сухофрукти;
  • Сушені гриби;
  • Сир;
  • Курине яйце.
Оцініть статтю