Коли люди почали їсти цукор?

Історія цукру почалася близько 10 тисяч років тому з цукрової тростини — багаторічної рослини, батьківщиною якої вважається Нова Гвінея. Більшість учених переконані, що саме там люди вперше почали вичавлювати солодкий сік із стебел очерету, а потім здогадалися обробляти рослину спеціально.

У 1799-1801 роках Яків Степанович Єсипов розробив технологію отримання цукру з буряка у промислових умовах, вперше використовуючи спосіб очищення бурякового соку вапном, що застосовується і до теперішнього часу.

Точна дата появи цукру на Русі невідома. Але згадка цукру можна знайти вже в одній із робіт православного богослова Кирила Туровського (1130-й – близько 1182 року). Протягом століть цукор був дорогим імпортним товаром, предметом розкоші, доступним лише найбагатшим та найзнатнішим.

Цукор-Пісок – 90-94 копійки Я добре запам'ятав, що цукор був двох видів. По 78 копійок та по 87 копійок за кг. Дзеркальні цифри.

Оцініть статтю