Які фрукти можна їсти при екземі?

У період ремісій бажано вживати кабачки та гарбуз, кавуни, аґрус, брусницю, смородину та журавлину, горіхи. Стан пацієнтів, які суворо дотримуються дієти, зазвичай швидко покращується.

Гострий період захворювання Не можна їсти: фрукти, ягоди та овочі червоного кольору (гранати, полуниці, вишні, томати, буряки, червоний перець), які провокують важчий перебіг недуги; виключити перші страви та каші, зварені на м'ясних бульйонах.

З'ясувалося, що вітамін D відіграє важливу роль у зростанні клітин шкіри та формуванні природного бар'єру з навколишнім середовищем. Також він впливає на вологість шкіри. Тому низький рівень вітаміну D пов'язаний із шкірними захворюваннями, серед яких екзема та псоріаз.

Мед проходить випробування як потенційні ліки від екземи. Дослідження, проведені на сьогоднішній день, показують, що застосування меду при екземі може принести деяку користь.

Оцініть статтю