Що буде якщо не підігріти желатин?

Якщо ж не нагріти набряклий желатин і додати його в холодну масу, то він не почне свою дію.Oct 12, 2021

При температурі 70С желатин вже повністю розчиняється, тому сенсу нагрівати його далі просто нема. Замочили желатин – Підігрійте його, щоб він повністю розчинився, от і все. А якщо раптом випадково перегріли, це не означає, що желатин потрібно викидати.

Желатину допомагають виконувати свої функції такі продукти, як цукор, молоко, вершки та алкоголь до 40%. Пам'ятайте: Руйнують властивості желатину деякі фрукти (ківі, ананас, інжир, папайя), продукти з високою кислотністю та сіль.

Щоб желатин почав свою роботу, його слід вводити в теплу масу з температурою 60-70 градусів, але не більше 80 градусів при цій температурі желатин втрачає свої властивості желювання. Це означає, що суміш, до якої вже додано желатин не можна кип'ятити і нагрівати понад 80 градусів.

Оцініть статтю