Що китайці їдять із рисом?

Таку кашу часто подають і їдять з різними маринованими овочами, паростками бамбука, солоними качиними яйцями, маринованим соєвим сиром та багатьма іншими закусками. Крім звичайної страви на кожен день, рисову кашу часто використовують як основу при приготуванні лікувальних страв.

Найголовніша причина, через яку Мал став головною їжею не тільки в Китаї, Але й інших країнах Південно-Східної Азії – це врожайність. Щодо врожайності Мал перевершує пшеницю. Якщо середня врожайність пшениці у світі в середньому становить 22,5 центнера з гектара, то рис – 60 центнерів з гектара.

Сили, що поєднують інь та ян, породжують досконалу рівновагу п'яти чеснот: правди, мудрості, пристойності, чистоти та доброзичливості. Таким чином, яйце у китайців – їжа п'яти чеснот, покликана підтримувати здоров'я і гармонію в тілі. Може, тому яйцям у китайської кухні відведено особливе місце.

Оцініть статтю