Що можна робити у міксері?

Коктейлі, креми, тісто, пюре, соуси – все це можна, можливо готувати за допомогою кухонного міксера. Він збиває продукти або змішує їх до однорідної консистенції.Якщо міксер досить потужний, за його допомогою можна, можливо замішувати та інші види тесту:

  • бісквіт;
  • пісочне;
  • здобне.

mixer – «мішалка» від ін. μῖξις — «змішування, суміш») — пристрій для приготування їжі методом перемішування її компонентів до створення однорідної маси та збагачення рідини, що збивається повітрям. Міксером збивають і замішують яйця, вершки, коктейлі, мус, омлет, тісто, пюре, соуси та інші продукти.

Відмінність віночків в тому, що вони не тільки перемішують продукти, але і роблять повітряну суміш, насичують її бульбашками повітря. Це потрібно, наприклад, при збиванні піни із яєчних жовтків, при приготуванні деяких видів тіста, кремів. Застосування міксера залежить ще й від його роботи.

Оцініть статтю