Що можна зробити з простроченою розчинною кавою?

Продукт зберігає свої властивості 3-4 місяці. Надалі напій поступово набуває неприємної гіркоти. Поліпшити положення можна, додавши в упаковку паличку кориці або стручок ванілі. Крім того, прострочена розчинна кава використовують у кулінарії для надання кольору бісквітам або кексам.

З кавової гущі виходить чудове добриво для рослин. Особливо добре воно підходить для плодових дерев та квітів: троянд, азалій, рододендронів, гортензій та камелії. Кава додає ґрунту кислотності та відлякує шкідників. Гущу можна, можливо додавати в компост або воду для поливу рослин.

Чи можна повернути смак простроченої кави?

  1. Обсмажити зелені кавові зерна. Традиційно рекомендується використовувати: аніс, гвоздику, корицю. …
  2. Також ви можете зробити сильне обсмажування зерен. Досить глибока термічна обробка дозволить вам «дістатись» до залишків смаку та аромату сировини.
Оцініть статтю