Що називають коньяком?

Коньяк – окремий випадок бренді. Це алкогольний напій, який виробляють методом подвійної перегонки із виноградного соку.. Коньяк витримують у дубових бочках не менше 30 місяців, міцність напою – 40 градусів.

Коньяк (фр. cognac) – міцний алкогольний напій (різновид бренді), який виробляється з певних сортів винограду за особливою технологією в департаменті Шаранта в регіоні Нова Аквітанія, Франція.

Бренді – міцний напій, виготовлений шляхом безперервної, подвійної чи потрійної перегонки з виноградного соку, виноградних вичавків чи фруктової браги. Коньяк – виноградний бренді, Вироблений шляхом подвійної дистиляції за суворими правилами, що регулюються на законодавчому рівні.

Коньяк виробляють лише з дистилятів, виготовлених із винограду. Виробники віскі використовують зерно таких культур, як ячмінь, жито, пшениця, кукурудза. Спирт для коньяку – подвійний перегонки, злакові дистиляти переганяють двічі чи тричі.

Оцініть статтю