Щоб котлети не розвалювалися, можна, можливо додати:
- Манку. Вона вбирає зайву вологу і робить консистенцію котлет більш пружною. …
- Овочі: картопля, морква, капуста, кабачок, цибуля. Вони додадуть страві пікантності та цікавого смаку. …
- М'який сир. …
- Яйця.
Додати борошно, манку, яйце чи приправу. Щоб котлети не розвалювалися при жарінні, Попрацювати доведеться на стадії приготування фаршу: його треба добре вимішати і «відбити» – брати в руки і кидати в миску – і так кілька разів. Фарш має стати «слухняним» і легко збиратися у великий гладкий колобок.
Коли ви відбиваєте фарш, з нього виходить зайва волога, тому він стає більш в'язким та липким, а котлети потім розвалюються. Фарш для котлет досить добре вимісити та залишити в холодильнику. Поширена помилка багатьох господинь – починати смажити котлети відразу після замішування фаршу.