Що викликає бродіння вина?

У сусло вносять штучно вирощені раси дріжджів: їхня присутність гарантує бродіння. Для життєдіяльності дріжджів потрібен цукор: рівень цукристості має бути не менше 10-20% – у цьому випадку відбувається процес розпаду цукрів. Бродіння відбувається до тих пір, поки не сформується фортеця до 10-14%.

Природне бродіння вина починається за кілька годин чи кілька днів. Зачекати три дні — це нормально.

Дріжджі починають споживати цукор, виділяючи при цьому алкоголь і вуглекислий газ, гідрозатвор починає булькати голосно і інтенсивно, і в міру зброджування виділення бульбашок потроху затихає. Дріжджі розмножуються і утворюють на поверхні піну, яку можна зняти через 24–36 годин після початку бродіння.

Бродіння вина – Це процес, в ході якого глюкоза розкладається на етиловий спирт і вуглекислий газ з виділенням теплової енергії. Цей процес – база для створення вина, який використовується у харчовій промисловості.

Оцініть статтю