Скільки білків жирів та вуглеводів у яйці?

Склад яєчного жовтка У складі жовтка 50-54 % води, 16-17% білків, 30-32% жирів та ліпоїдів, по 1% вуглеводів та мінеральних речовин. Жовток 50-грамового курячого яйця важить близько 17 грамів і містить приблизно: 2,7 г білків, 139 мг холестерину, 0,61 г вуглеводів та 4,51 г жирів (за даними USDA).

0,17 грама ЯЙЦЯ КУРИНІ СИРІ (БІЛОК) 100 грам білка сирих курячих яєць містить 10,90 грама білка, 0,73 грама вуглеводів, 0,17 грама жиру, Калорійність = 52 ккал.

Майже завжди люди їдять яєчні білки як джерело протеїну, але насправді яєчні жовтки містять майже таку ж кількість. Наприклад, якщо в яйці міститься 7 г протеїнів, білці буде 4 г, а в жовтку – 3 р.

Яйце куряче варене містить 1,1 г вуглеводів в 100 г продукту, це приблизно 2% усієї енергії з порції або 4 ккал. Калорійність – 155 кКал. Склад вареного курячого яйця: жири – 10,61 г, білки – 12,58 г, вуглеводи – 1,12 г, вода – 74,62 г, зола – 1,08 г.

Оцініть статтю