Скільки бланшувати цибулю?

Іноді необхідно замаринувати цибулю за лічені хвилини і для цього є легкий та надійний спосіб – попередньо цибулю бланшувати. Потрібно скласти нарізану цибулю в миску і залити окропом 3 хвилини.Oct 18, 2021

Отже, бланшуванням називають процес короткочасної обробки овочів, фруктів, м'яса та інших продуктів парою чи окропом.

Бланшування – це швидка термічна обробка різних продуктів за допомогою пари або окропу. Оброблятися таким способом можуть овочі, фрукти і навіть м'ясо. В ході бланшування продукт необхідно обдати окропом, на кілька хвилин занурити в окріп або в закритому посудині піддати дії гарячої пари.

Продукт обдають окропом або парою в закритому посуді або занурюють у окріп (0,5 – 5 хв). Після бланшування продукт, як правило, піддають охолодженню холодною водою або льодом для припинення приготування (у кулінарії) або швидкого заморожування (в харчовій промисловості).

Оцініть статтю