Скільки цукру у цукровому сиропі?

Види цукрового сиропу Будь-який цукровий сироп для коктейлів за складом – це приблизно 50% цукру, і стільки ж води з різними добавками, що формують колір та присмак.Apr 26, 2021

Правильний цукровий сироп складається із двох інгредієнтів – цукру та води. Точна концентрація цих інгредієнтів багато в чому залежить від конкретної страви. Сиропа для варення: 200 – 300 г цукру на 1 літр води. Сироп для просочення бісквіту: 100 г цукрового піску на 100мл води.

Концентрація цукру в натуральному пастеризованому сиропі не менше 60%, у непастеризованому сиропі не менше 65%.

Чим більше цукру в сиропі, тим вище температура кипіння та його щільність (питома вага). За цими ознаками визначають зміст цукру в сиропі. Цукровий сироп має кілька стадій фортеці, що визначаються пробами: тонка і товста нитки, слабка, середня, тверда кулька, карамель, паля.

Оцініть статтю