Мармелад готується на основі желатину, агар-агару або пектину, ці компоненти корисні, але у помірній кількості. Найкориснішим складом вважається пектин, адже він міститься у багатьох фруктах. Пектин може чистити наш організм від шлаків та токсинів. знижує рівень холестерину у крові.
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини….Харчова цінність та хімічний складМармелад".
Нутрієнт | Вуглеводи |
---|---|
Кількість | 79.4 г |
Норма** | 219 г |
% від норми 100 г | 36.3% |
% від норми 100 ккал | 11.3% |
У традиційному вигляді склад мармеладу виглядає наступним чином:
- фруктове чи ягідне пюре;
- цукор, фруктовий сироп, патока, фруктоза;
- харчові добавки (стабілізатори, барвники, ароматизатори);
- загусник (пектин, агар-агар, желатин, крохмаль).
Jun 7, 2021