Скільки грамів цукру в сухому вині?

У солодкому шампанському вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, у брюті міститься менше 12 грам на літр.

Згідно з постановою ЄС про маркування вин, сухим вважається напій, у якому міститься 4–9 грамів. цукру на літр. У напівсухому кількість цукру складає 12-18 грамів на літр, а в напівсолодкому – 18-45.

Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – це продукт із найменшим вмістом. цукру із усіх існуючих вин. У екстра-брют додають найменше цукруа кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.

За правилами, в сухому червоному вині не повинно бути більше 4 грамів цукру на літр. У чайній ложці міститься 5 грамів піску. Якщо розділити цю кількість по келихах, які людина зазвичай випиває за вечерею, то вийде менше ніж 1 грама цукру в келиху вина.

Оцініть статтю