Скільки грамів желатину потрібно на літр бульйону для заливного?

Пропорція скільки додавати желатину в заливне розраховується із співвідношення 25 гр на 1 літр готового бульйону + вода для розчинення желатину. Заливати желатин у співвідношенні 1 до 10, тобто на 10 гр желатину – 100 мл води.

Але зазвичай для 1 л рідини достатньо 20 г желатину.

Виміряйте обсяг бульйону для холодця. Замочіть у холодній воді листовий желатин із розрахунку 7 г желатину на 500 мл бульйону (гранульований желатин можна замочити в частині бульйону). Розігрійте бульйон, додайте віджатий листовий желатин (або набряклий гранульований). Прогрійте бульйон до повного розчинення желатину.

Пропорції желатину для желе та холодця Ефект тремтячого желе створюється при співвідношенні 20 г желатину на 1 л рідини. Оптимально для ніжного заливного та молочних десертів. При розведенні 40 г желатину на 1 літр рідини, вийде твердіший результат.

Оцініть статтю