Скільки потрібно тримати барана на м'ясо?

Тривалість інтенсивної відгодівлі, розрахованої отримання середньодобового приросту живої маси 200-250 р, становить 2 місяці, після якого ягнята віком 5-6 місяців можуть бути реалізовані на м'ясо живою масою 35-40 кг.May 6, 2018

Ягнят віком з 3 місяців до року забивають з кінця весни до наступної зими. У різних кліматичних зонах існують традиційні сезони ягнятини.

З грубих кормів застосовують бобове та бобово-злакове сіно. Вівці на відгодівлі добре використовують силос та картопля. Згодовування цих кормів набагато скорочує витрати концентратів та сіна. Силосу в раціони вводять 2-3 кг, картоплі – 1,5-2 кг.

У середньому 5 тисяч рублів – прибуток фермера з одного барана. Щоб збільшити рентабельність, багато фермерів беруть в оренду поля, на яких вирощують кормові культури, або ж надають іншим господарствам в оренду збиральну техніку, а оплату беруть зерном.

Оцініть статтю