Скільки солі на 1 кг капусти для квашення?

Кількість солі для приготування традиційного рецепту капусти вказується на вже нарізану капусту чи капусту шматочками та складає 25 г чи 1 ст. л на 1 кг овочу. Сіль потрібно брати не йодовану, можна як великого, так і дрібного помелу.

Продукт кваситься і без цукру. Однак, солодкий інгредієнт значно прискорює цей процес. Таким чином, у квашену капусту потрібно додавати сипкий компонент, але тільки в тій ситуації, коли блюдо потрібно приготувати дуже швидко.

Скільки солі класти в квашену капусту? За класикою: на один кілограм овочів – 25-30 грам солі. І відразу уточнимо, скільки солі у столовій ложці: вказана кількість – це одна столова ложка солі без гірки та з гіркою відповідно.

Як приготувати Для розсолу:1 літр води;2 столові ложки солі;1 столова ложка цукру. З вказаної кількості виходить приблизно 4 літра заготівлі.

Оцініть статтю