Скільки тісто може стояти?

У холодильнику контейнер може стояти до 3-х діб. На перший і другий день тісто матиме хороші показники, на третій день воно не зіпсується, але буде несвіжим. Заморожене заварне тісто зберігає свої якості до 30 діб.

2,5 години При кімнатній температурі дріжджове тісто починає активно тинятися: наповнюється вуглекислим газом, піднімається, а потім перекисає. З нього йде цукор, випічка стає блідою, пахне дріжджами. Страждає при Це і смак кінцевого продукту. Максимальний час зберігання дріжджового тіста у таких умовах – 2,5 години.

дріжджове – 1 день при температурі 5°-8° та 2 дні при 2°-4°; млинець, листкове – 2 дні; заварне, пельменне, пісочне – 3 дні; на піцу – 3 дні.

Час розподілу дріжджових клітин, протягом якого підходить тістостановить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.

Оцініть статтю