Скільки варити булгур у каструлі?

У каструлі або сковороді залийте крупу водою, додайте сіль і перемішайте. Доведіть до кипіння і зменште вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і варіть булгур 15-20 хвилин, Поки він не вбере всю воду.Jan 10, 2019

Рідини при варінні має бути вдвічі більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянка булгура беріть 2 склянки води, яка обов'язково має бути гарячою.

Булгур середнього помелу можна не варити, а залити окропом, укутати і залишити на годину-півтори, щоб крупинки розпарилися, набрякли і розм'якли. Якщо ви варитимете булгур середньої величини, він буде готовий вже за 10–15 хвилин або навіть раніше. Час варіння великого булгура у каструлі – 15-20 хвилин.

Попередньо підготовлену крупу поміщаємо у велику каструлю та заливаємо водою. Каструлю поміщаємо на вже розігріту конфорку. Варити булгур – 15 або 20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні, не розмішуючи. Вся вода має випаруватися.

Оцініть статтю