Скільки замочувати насіння в Марганці?

Перманганат калію (1% розчин). Замочувати 15-20 хвилин.

Ретельно перемішуємо розчин, замочуємо марлю з насінням, чекаємо 15-20 хвилин та промиваємо акуратно насіння у проточній воді. Висушіть їх. Потім потрібно помістити посадковий матеріал у другий розчин. Він може бути двох видів – з деревної золи або з добрив.

Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Наприклад, насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин; насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин; а ось горох і квасоля достатньо замочувати 12-15 годин.

на скільки замочувати насіння Час замочування насіння відрізняється залежно від культури. Наприклад, насіння селерових і цибульних – не менше однієї-півтори діб. Для більшості культур цей період не менше 18 годин, якщо немає конкретних рекомендацій.

Оцініть статтю