Скільки жирів потрібно їсти спортсмену?

Добова потреба спортсменів у жирах становить 1,5-2,4 г на 1 кг маси тіла. У раціоні харчування має міститися 75-80% жирів тваринного походження (вершкове масло, сметана, сир) та 20-25% жирів рослинного походження (олії).

Для спортсменів професіоналів та любителів, а також для звичайних людей у ​​повсякденному житті необхідно отримувати корисні жири щодня.Джерела ненасичених жирних кислот

  • Авокадо;
  • Оливкова олія;
  • Арахісове масло;
  • Фундук, мигдаль, арахіс;
  • Насіння гарбуза, кунжут;

03 Dec 2020

Добові норми білків, жирів та вуглеводів: 1,5-2 г білка на 1 кг ваги; 0,8-1,5 г жирів на 1 кг ваги; 2 г вуглеводів на 1 кг ваги. Ідеалом БЖУ вважається співвідношення 3:3:4, тобто коли їжа – це на 30% білки, на 30% жири та на 40 % вуглеводи.

Таким чином, рекомендоване ВООЗ співвідношення білків, жирів та вуглеводів у відсотковому відношенні для спортсменів складає: 17-20% білків, 26-30% жирів, 50-57% вуглеводів.

Оцініть статтю