Яка шкода від тефлонового покриття?

Тефлон можуть зруйнувати лише найагресивніші реагенти — лужні метали чи елементний фтор. Єдине, чим може бути небезпечний тефлон у побуті, – це якщо порожню сковороду поставити на розпечену плиту. При температурі 380 оC і вище він розкладається із виділенням дуже токсичного перфторизобутилена.

Шкідливість тефлону Як правило, такі речовини виділяються при нагріванні тефлонових сковорідок. Найстрашніше, що ці речовини можуть підвищити рівень холестерину в крові людини, а й призвести до розвитку страшного онкологічного захворювання – раку.

Хоча тефлон міцний, він таки не вічний: якщо користуватися сковородою кожен день, тефлонове покриття руйнується через 2,3 роки. Якщо користуватися сковородою довше, до неї почне пригоряти їжа. Руйнування тефлону можна мимоволі прискорити, якщо нагріти тефлонову сковорідку до температури вище 260 °C.

Оцініть статтю