Які крупи багаті на харчові волокна?

Найбільш багатими їх джерелами є сухофрукти та бобові (соя, сочевиця, нут, сушена квасоля…), а також продукти на основі цілісного зерна (Мал, хліб, паста, борошно, овес та ін.). Інші овочі та фрукти є природними джерелами харчових волокон.

Крупи та цільнозернові продукти

Крупа, 1 чашкаГрам клітковини
Булгур8
Кіноа8
Кускус1,4
Полба7,6

•Jan 30, 2021

ПродуктиВміст 100 г продуктуКількість харчових волокон, м. на 100 ккал продукту
Білокачанна капуста27,1
Морква2,46,9
Петрушка, кріп, салат, цибуля зелена26,7
Буряк відварений36,3

•Feb 24, 2021

Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.

Оцініть статтю