Найбільш багатими їх джерелами є сухофрукти та бобові (соя, сочевиця, нут, сушена квасоля…), а також продукти на основі цілісного зерна (Мал, хліб, паста, борошно, овес та ін.). Інші овочі та фрукти є природними джерелами харчових волокон.
Крупи та цільнозернові продукти
Крупа, 1 чашка | Грам клітковини |
---|---|
Булгур | 8 |
Кіноа | 8 |
Кускус | 1,4 |
Полба | 7,6 |
•Jan 30, 2021
Продукти | Вміст 100 г продукту | Кількість харчових волокон, м. на 100 ккал продукту |
---|---|---|
Білокачанна капуста | 2 | 7,1 |
Морква | 2,4 | 6,9 |
Петрушка, кріп, салат, цибуля зелена | 2 | 6,7 |
Буряк відварений | 3 | 6,3 |
•Feb 24, 2021
Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.