До харчових продуктів, дозволених при подагрі, також відносяться яйця (не більше 1 шт. на день), цитрусові, ягоди (виняток – малина), яблука (зелені). При недузі корисно ласувати горіхами, насінням і сухофруктами (виняток – родзинки). З солодкого — медом, варенням, повидлом, пастилою та мармеладом.
Дієта, спрямована на зниження рівнів сечової кислоти, досить сувора. Це виняток будь-яких видів тваринного білка (м'ясо, риба, морепродукти), виключення бобових, червоних овочів та фруктів, кави, чаю, шоколаду, будь-яких алкогольних напоїв тощо.
До продуктів багатих пуринами і підлягають обмеженню ставляться:
- Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
- Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
- Субпродукти – нирки, печінка, легені, мозок.
- Гриби – білі, печериці.
- Деякі овочі (Щавель, шпинат, інжир, ревінь, редис, спаржа, цвітна капуста).