Який білок міститься у гречці?

У 100 г сухої гречки міститься до 13 г білка – що перевершує рис, манку, пшеничну, перлову та інші крупи. Крім цього, у гречаній крупі містяться три з восьми найбільш важливих для правильної роботи метаболізму амінокислоти (складових компонентів білка) – лізин, треонін та триптофан.Oct 2, 2020

Гречка містить усі вісім незамінних амінокислот (триптофан, лізин, метіонін, валін, треонін, лейцин, ізолейцин, фенілаланін), причому у великій кількості. Серед рослинних продуктів більше тільки в сої та бобових, зате з гречки вони краще засвоюються.

Вживати в їжу відварену крупу дуже корисно. У 100 г продукту міститься 3 г білка, а вегетаріанцям відварена гречка може частково замінити м'ясо.

Гречка варена на воді містить 19,9 г вуглеводів у 100 г продукту, це приблизно 80% усієї енергії з порції або 80 кКал. Калорійність – 92 кКал. склад вареною на воді гречки: жири – 0,62 г, білки – 3,38 г, вуглеводи – 19,94 г, вода – 75,63 г, зола – 0,43 г.

Оцініть статтю