Який відсоток алкоголю у текілі?

Текіла є міцним алкогольним напоєм, а її міцність залежить від технології виробництва та часу наполягання. Офіційна фортеця варіюється в діапазоні 35-55 градусів. Найбільше градусів у класичному сорті blanca – до 55 відсотків. 17 березня 2021

У текіле повинно бути не менше 51% спирту, отриманого з агави, решта спирту може бути виготовлена ​​з кукурудзи або цукрової тростини. Найкращі сорти текіли виробляються виключно з спирту агави. На етикетці такого напою ставиться напис "100% agava" або "100% blue agava".

Текіла містить пристойний градус, тому пити її потрібно дуже обережно, так як можна швидко сп'яніти.

Після другої дистиляції вся текіла – срібні (blanca) – хоча дослівно це перекладається як біла, назва отримана через колір напою – він прозорий. Градус напою текіла виходить близько 55%, потім додають воду, знижуючи цим міцність напою. текіла до прийнятних 38-40 градусів.

Оцініть статтю