Якої довжини мають бути еклери?

Французькі кондитери вважають, що ідеальні еклери мають бути довжиною 14 сантиметрів, однакові та рівні. Наповнюють їх зазвичай заварним кремом: ванільним, шоколадним чи кавовим.

Коротко. Еклер – це еклер: тістечко розміром 10-15 сантиметрів із заварного тіста з начинкою із заварного крему з натуральною ваніллю, покрите глазур'ю.

Еклер має бути ніжно-золотистого кольору, досить пишним, але не твердим. Якщо тісто еклера занадто темного кольору, то скоріше кондитер перетримав тістечка в печі: їх тісто буде жорстким і гіркуватим. За словами Лорана Бурсьє, рецепт правильного тесту для еклерів такий.

різкий перепад температур. Не можна заздалегідь відкривати дверцята духовки, щоб профітролі або еклери не опали. Також намагайтеся не тупотіти поруч із духовкою, щоб уникнути дефектів. занадто рідке тісто також не дозволить вашим десертам грамотно пропікатися, стати високими та порожніми всередині.

Оцініть статтю