Чи можна їсти печінку риби?

Печінка риб – дуже корисний продукт, але їсти її потрібно рідко та у невеликих кількостях. Печінка мінтаю, тріски та інших риб багата жиром і жиророзчинними вітамінами – концентратом вітаміну D та А.

Чим корисна печінка тріски? Це джерело вітамінів А, D та незамінних жирних кислот омега-3, ейкозапентаєнової (ЕПК) та докозагексаєнової (ДГК). Вітамін А є антиоксидантом і необхідний людині для підтримки зору та здорового імунітету.

Як часто можна їсти печінку? Оптимально вживати печінка двічі на тиждень, щоб забезпечувати різноманітність білків у раціоні. Також корисно вживати й інші субпродукти: серце, язик, мозок тощо.

Норма вживання печінки тріски Важливо знати, як правильно її вживати, дотримуючись добових норм. Безпечна кількість продукту для здорової людини – 30-40 грамів на день. Безпечна кількість продукту для здорової людини – 30-40 грамів на день.

Оцініть статтю