Чим відрізняється пасерувати від смажити?

Пасерування дуже схоже на смаження у сковороді з невеликою кількістю жиру, але відрізняється від неї тим, що ведеться при інтенсивному випаровуванні з продуктів вологи і температура на поверхні не перевищує 110° С, тобто проміжних значень між температурою припускання у власному соку та смаження.Apr 10, 2007

Пасерувати – Кулінарний термін, яким позначають процес обсмажування овочів або борошна. Це проміжний етап у приготуванні супів та пюре. Вона допомагає зберегти смак та користь овочів, щоб передати їх готовій страві.

Пасеруванням називають попередню теплову обробку овочів або борошна з метою розм'якшення та отримання однорідної маси, яка використовується для приготування соусів, супів та гарнірів.

Словники дають таке визначення терміну «пасерування» – Смаження окремих продуктів з жиром при температурі 120 ° С з метою екстрагування ароматичних і барвників.

Оцініть статтю