Чому м'ясо вимочують в оцті?

Оцет дійсно допомагає розм'якшувати білкові волокна, але вбиває весь аромат м'яса. За словами сушефа ресторану «Блок» Євгена Кочеткова, звичка робити маринад на основі оцту — це «пережиток минулого», який був необхідний, щоб приховати смак недостатньо якісного м'яса.

Додаємо до м'яса оцет, і за 30 хвилин будь-яке м'ясо стає ніжніше М'ясо при жарінні, та й при гасінні, часто залишається занадто жорстким і недостатньо соковитим. Вирішити проблему дуже просто: додамо до м'яса трохи оцту і зробимо його ніжнішим за 30 хвилин.

Навіщо вимочують м'ясо Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00. Кабанів-самців вимочують під час гону, а також якщо треба усунути особливий смак секача.

Оцініть статтю