Що таке риба сибас?

Сібас — ресторанне найменування, походить від англійського «sea bass». морський окунь. Правильна біологічна назва риби, привласнена іхтіологами, – лаврак звичайний. Сібас – представник сімейства моронових, морська риба преміум-класу.

Тіло лаврака (або сибаса) витягнуте, трохи приплюснуте з боків, покрите сріблястою лускою. У готовому вигляді м'ясо риби білого кольору розсипчасте, легко розпадається на волокна. Смак ніжний, насичений рибний.

Морську рибу сибас в усьому світі називають по-різному: лаврак, койкан, бранзино, спігола, бар, морський окунь та морський вовк.

Представників обох порід можна відрізнити зовні: Дорадо зростає менше, ніж сибас, її тіло витягнуте, колір шкіри темніший, також її відмінність – Золотисте забарвлення між очима. Щодо смаку, то м'ясо доради більш щільне, а у сибаса значно ніжніше, як уже згадувалося кісточки у сибаса Твердіші.

Оцініть статтю